x 
Koszyk - 0,00 zł

  • Twój koszyk jest pusty

Wskazówki żywieniowe

  • Gotujemy na smalcu, ale nie zbyt tłusto czym umożliwimy dobre wchłanianie się witamin rozpuszczalnych w smalcu i tak zapewnimy sekrecję żółci niezbędnej podczas detoksykacji organizmu. Do zasmażki i do duszenia potraw używamy mało smalcu.
  • Mięso można przygotować na różne sposoby (piec, gotować, dusić, smażyć).
  • Chleb spożywamy opieczony (razowy, ciemny, półciemny lub zwykły), ale nieprzypalony.
  • Boczek, szynkę oraz kiełbasę spożywamy gotowane, pieczone lub surowe.
  • Zasmażkę do zupy podsmażamy tylko delikatnie.
  • Sałatki przygotowujemy z różnych rodzajów warzyw z dodatkiem soku z cytryny, szczypty soli oraz słodzika.
  • Potrawy dosalamy delikatnie, jeśli jest to możliwe to solą himalajską.
  • Ryż, kukurydzę, groch i fasolę spożywamy dowolnie.
  • Zupy i kasze przygotowujemy bez użycia mleka, wyrobów mlecznych, cukru i owoców.
  • Ograniczamy spożywanie ziemniaków i makaronów.
  • Makaron ryżowy można spożywać bez ograniczeń.
  • Cytrynę, limonkę, grejpfrut, granat i kokos można spożywać bez ograniczeń.
  • Słodziki używamy według potrzeby.
  • Pijemy dużo wody (woda, soda, woda mineralna, woda źródlana, herbata bez cukru).

Podczas kuracji NIE należy spożywać

  • Ciasta, pieczywo
  • Alkohol
  • Cukier, cukry, miód
  • Konserwowe lub kiszone warzywa
  • Mleko i wyroby mleczne (maślanka, jogurt, masło, ser, śmietana, itp.)
  • Owoce, soki i inne napoje owocowe (wyjątki wskazane powyżej)
  • Orzechy i nasiona
  • Roślinne oleje i margaryny

Wskazówki użytkowników:

REG-ENOR stosujemy codziennie 3x10 ml (3x1 łyżka), dzieci do wieku lat 10 powinne stosować 3x5 ml (3x1 łyżeczka). Dawka dla dorosłych jest obliczona dla masy ciała od 70 do 85 kg. Rano wyrób stosujemy na czczo (po obudzeniu się), na obiad i wieczorem ok. 1 - 1.5h po spożyciu posiłku (we wszystkich trzech przypadkach należy dawkę przed połknięciem przytrzymać na chwilę w ustach). Ludzie z nadwagą mogą przez 4-5 tygodni stosować 3x15 ml (3x1.5 łyżki) a następnie poczują absencję apetytu.

Chudnięcie oraz obniżanie masy ciała:

Jeśli podczas odchudzającej kuracji z REG-ENOR dotrzyma się wskazaną dietę człowiek nie straci apetytu i jednocześnie chudnięcie będzie skuteczne. MMoże dojść do początkowej utraty wagi a następnie wyhamowania procesu chudnięcia, który jednak po 2 – 10 tygodniach zniknie i chudnięcie będzie się kontynuowało. Jeśli chudnięcie nie rozpocznie się natychmiast po rozpoczęciu kuracji, oznacza to, iż w układzie trawiennym występują wyraźniejsze zaburzenia, jednak po ich eliminacji rozpocznie się proces chudnięcia (w ciągu 2 – 3 miesięcy). Okres stosowania wyrobu to minimalnie 4 miesiące, ludzie chcący schudnąć muszą się liczyć z okresem kuracji o długości 6 miesięcy. W przypadku osób z poważnymi zaburzeniami układu trawiennego okres kuracji może się wydłużyć nawet do jednego roku. Pożądany efekt można osiągnąć wyłącznie stosując wskazaną dietę. REG-ENOR to nie lek, ale ważny suplement diety. Wyrób należy przechowywać w ciemnym miejscu, ponieważ światło powoduje jego brązowienie, które jednak nie ma wpływu na jakość. Przed użyciem należy wstrząsnąć.

Podstawowe składniki diety:

  • Owoce: cytryna, limonka, biały grejpfrut, granat, kokos
  • Smalec: z kaczki, z gęsi, wieprzowa
  • Warzywa: kukurydza, groch, fasola, burak cukrowy, brukiew, pomidor, kapustne warzywa, papryka, sałata (zwykła lub lodowa), szparagi, cebulowe warzywa, ciecierzyca, ogórek, burak, rukola, kozeł lekarski, brokuły, kalarepa, rzodkiew, szczaw, szpinak, bakłażan, patison, kalafior, ostra papryka, chilli
  • Mięso: z kurczaka, z kaczki, wieprzowe, wołowe
  • Ryby: sapa, sardynka, sandacz, łosoś, rak, sepia, małże, pstrąg, karp, okoń, itp.
  • Wyroby gotowe: szynka, boczek, kiełbasa, biała kiełbasa, smalec wieprzowy, karkówka, pasztet pieczony, parówki, skwarki, krem z ryb, sardynki w słonej zalewie, tuńczyk w słonej zalewie, filet z łososia
  • Dodatki: ryż, makaron (po trzecim miesiącu kuracji w małych ilościach ponieważ nie sprzyja dobrym wynikom), ziemniaki (po trzecim miesiącu kuracji w małych ilościach ponieważ nie sprzyja dobrym wynikom)
  • Przyprawy: liść laurowy, koper, anyż, bazylia, rumianek, seler, pietruszka, cynamon, goździki, kolendra, chrzan, rzeżucha, kmin, szczypiorek, majeranek, gałka muszkatowa, mięta, oregano, pieprz (w małych ilościach ponieważ obciąża wątrobę), chilli papryka, rozmaryn, szałwia, macierzanka, szafran, imbir, mielona czerwona papryka
  • Inne: jaja, opieczony chleb (można go kroić w kostkę, podpiec na patelni i użyć do zupy zamiast makaronu)

Efekty uboczne:

Podczas stosowania wyrobu może się pojawić biegunka lub zaparcie, które jednak szybko zniknie. Jeśliby jednak zaparcie trwało dłuższy czas, polecamy na drugie śniadanie lub podwieczorek naraz zjeść ok. 15 dkg startej marchewki namoczonej w soku z cytryny. Pomaga to przy produkcji błonnika, niezbędnego dla sprawnych ruchów jelitowych. Osoby z chorobą Crohna powinny spożywać inne suplementy, ponieważ należy poprawić obraz krwi oraz zmniejszyć stan zapalny, w celu pełnego rozpoczęcia leczenia. W przypadku zaburzeń refluksowych lub owrzodzenia żołądka należy wyrób stosować po posiłku, gdyż może on na pusty żołądek powodować uczucie pieczenia.

U osób z żółciowymi i nerkowymi kamieniami może powodować problemy, ponieważ rozpuszcza wapń. W przypadku podejrzenia zakrzepicy należy się skonsultować z lekarzem.

Życzymy silne zdrowie!

© 2019 Reg-enor.pl - suplement diety
Regeneracja organizmu, obniżenie masy ciała – zdrowe chudnięcie.